Sinop Kalesi

Sinop Kalesi’nin görülebilir kısmı şehrin en alt kısmında, iskelenin karşısında bulunan çay bahçelerinin olduğu yerdedir. Yakın zamanlarda Sinop Kalesi temiz ve bakımlı kalabilmesi için özel bir işletmeye çay bahçesi olarak kiraya verilmeye başlandı. Yani onca merdiveni çıkıp tarihi bir mekanı sessizlik içinde görmek istiyorsanız yanılıyorsunuz çünkü Sinop Kalesi’nin en üst kısmında küçük masaları ve tabureleriyle, gece canlı müzikleriyle aktif bir çay bahçesi yer almakta. Bu kadar söylendiğime bakmayın, keza eski zamanlarda bakımsızlık ve kirlilikten Sinop Kalesi’ne yaklaşılamıyorduk bile.

Kaleden Bakış
Fotoğraf: “Sinop Kalesi’nden İskeleye Bakış”, Nurettin Mert Aydın, 2007

Sinop Kalesi’nin girişi ücretsiz ancak sabah çay bahçesini işletenler gelmeden yukarı çıkış yapamıyorsunuz çünkü bir zamanlar vezirlerin elinde olan bu anahtarlar şimdi onların elinde ve onlar ne zaman açarlarsa o zaman geziş serbest oluyor.

Sinop Kalesi’nden şehri izlemek oldukça keyifli çünkü yanlış kestirmiyorsam bulunduğu yerdeki en yüksek yer orası. Aşıklar Caddesi‘ni, iskeleyi, tersaneyi kuşbakışı izlemek gerçekten insana büyük bir keyif veriyor.

GEZİ sayfasına geri dönmek için tıklayın

Yorum bırakın