Fotoğraf: “Mısır Çorbası”, Nurettin Mert Aydın, 2010
Malzemeler:
– Kırık mısır (1 kase)
– Barbunya (1 kase)
– Kuşbaşı et (250 gr.)
– Kuru soğan (3 – 4 adet, orta boy)
– Domates (2 adet, orta boy)
– Tereyağı
– Su
– Tuz
Hazırlanışı:
– Mısır ve barbunya bir gece öncesinden ıslatılır.
– Ertesi gün mısır ve barbunya ayrı ayrı kaplarda yeterli miktarda su içinde haşlanır.
– Ayrı bir tavada et suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
– Mısır, barbunya ve kavrulan et büyük bir tencereye alınır ve karıştırılır. Üzerine su eklenerek (içindekiler görünmeyene kadar) yavaş yavaş haşlanmaya bırakılır ve et yumuşayana kadar pişirilir.
– Ayrı bir tavada soğanlar yemeklik doğranır ve tereyağında pembeleşinceye kadar (arzu edenler daha da fazla) kavrulur ve üzerine rendelenmiş domatesler ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Son olarak tuz eklenir.
– Yağda kavrulan soğan ve domates haşlanmakta olan büyük tenceredeki mısır, barbunya ve et karışımına ilave edilerek karıştırılır. Az bir miktar daha pişirildikten sonra çorba servise hazır hale gelir. (Su miktarını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.)
Afiyet olsun!
YEMEK TARİFLERİ sayfasına geri dönmek için tıklayın…