Dondurmalı Revani (Niyazi Şen Pastanesi)

RE VA Nİ
Fotoğraf: “Dondurmalı Revani”, Nurettin Mert Aydın, 2009

Bu revani bildiğiniz revanilerden farklı. Kabarıp kabına sığmayan bir hali var ve çok hafif. Hem altı hem üstü hem yanı hem diğer yanı, her yeri kızarmış, içi de altın sarısı. İrmikli revaniler gibi değil Niyazi Şen Revanisi. Söylenene göre haddinden fazla köy yumurtası kullanılarak bu kalınlık elde ediliyormuş. Eğer bulabilirseniz mutlaka tadın. Dondurma koydurtmayı da unutmayın (sade olsun ama). Dondurma her mevsim bulunmuyor, yaz mevsiminde ancak rastlayabilirsiniz.

Not: Niyazi Şen Pastanesi ilin en eski pastanesi. Cumhuriyet ile yaşıt. Merkez dükkan tersane bölgesinde bulunuyor, kime sorsanız gösterirler.

YEMEK sayfasına geri dönmek için tıklayın

Yorum bırakın