Fotoğraf: “Sinop Pidesi”, Nurettin Mert Aydın, 2009
“Aman yahu! Her yerin de pidesi meşhur maşallah!” dediğinizi duyuyorum. Pide olmazsa olmazlarım arasında olmamakla beraber Sinop’ta çay bahçelerinde kahvaltı tercihi olarak kullanmaktan çekinmeyeceğim bir seçenek.
Sinop pidesi dediğimiz aslında bildiğimiz, açık yapılan, kıymalı pide. Ya da bilmediğiniz. Harcında kıyma, soğan, maydanoz ve çeşitli baharatlar var ve kavrularak hazırlanıyor. Kavrulmuş harç yumurta ile de harmanlanıp yayılıyor. Boş yer kalmıyor. Yaklaşık bir parmak kalınlığında oluyor ve yedikçe yiyesiniz geliyor. Çoğu yerler kavrulmuş harçla yapılan pideyi kapalı sunuyor çünkü hamur taşımayıp yırtılabiliyormuş açık olduğunda. Sinop pidesinde böyle sorunlar yok. Gönül rahatlığıyla, yırtmadan, yırtılmadan yiyebiliyorsunuz.
Fotoğraf: “Bol Yumurtalı”, Nurettin Mert Aydın, 2014
YEMEK sayfasına geri dönmek için tıklayın…